Hoe werkt het

De uitlaatservice van Social Canine Club is er voor jouw gemak en de hond zijn plezier.

Eerste keer kennismaken?
Voordat je hond met ons mee kan wandelen en trainen, plannen we eerst een kennismaking. Tijdens de kennismaking bespreken we je wensen en behoeftes en het karakter en gedrag van je hond. Daarna is het tijd om je hond mee te nemen op zijn eerste pack walk! Afhankelijk van de hond zal dit gebeuren aan een normale 1 meter nylon lijn, een sliplijn, een lange 8 meter lijn of voor de honden met meer ervaring los. Wij werken niet met harnassen en flexi lijnen. 

Hoe gaat het in zijn werk?
We halen de hond thuis op, terwijl je aan het werk bent (of niet) en gaan dan met de roedel naar een hond vriendelijk bos of natuurgebied. De wandelingen gebeuren aan de lijn of los, afhankelijk van hoe de hond op commando’s reageert. 

Van maandag t/m donderdag lopen wij twee wandelingen, een ochtend wandeling en een middag wandeling. Op vrijdag lopen lopen we alleen een ochtend wandeling. De wandeltijden tijden zijn ochtend 9.00 t/m 10.30 & middag 13.00 t/m 14.30.
We maken wandelingen van ca. 1,5 uur.
Inclusief en halen en brengen, zal je hond 3 a 4 uur van huis zijn.

Na de wandeling brengen we de hond weer thuis en kijken altijd of er een bak met water staat. Als je zorgt voor een handdoek bij de deur drogen we de hond bij vies weer, veel zwemmen of lekker modder rollen af, voordat we hem lekker in zijn mand of bench achterlaten. Ben je niet thuis dan zal je met een berichtje op de hoogte worden gebracht dat je hond weer thuis is.

We houden alle baasjes op de hoogte van de avonturen en van eventuele progressies die hun hond heeft tijdens de wandelingen. Op Facebook en Instagram plaatsen we elke dag foto’s en videos. 

De bus
Bij het vervoeren van jouw hond vinden wij comfort en veiligheid erg belangrijk. Daarom is de bus voorzien van een hele moderne nieuwe airconditioning systeem , die de honden in de winter voorziet van warm lucht en in de zomer van gekoelde lucht.
Het systeem is geplaatst door een erkent gespecialiseerd bedrijf NoortklimaatService.
Het airco systeem is vooral belangrijk in de zomer maanden waneer de buiten temperatuur oploopt en de honden warm zijn van het werken en nat zijn van het zwemmen. 
Dit systeem is volledig geautomatiseerd en zorgt er ten alle tijden voor dat de hond niet onderkoeld raakt of oververhit.

De binnen wanden van de bus zijn geïsoleerd. Deze isolatie heeft veel voordelen, van de winter houd het de warmte binnen en van de zomer houd het de warmte buiten. En om de temperatuur in de bus altijd te kunnen controleren is de bus voorzien van een modern operationele temperatuur systeem.

Tijdens de rit zitten de honden in speciale stevige op maat gemaakte kennels. Deze kennels maken de rit voor de honden erg comfortabel en vooral veilig. Zo kunnen we zowel grote als kleine honden vervoeren.