Hoe werkt het

De uitlaatservice van Social Canine Club is er voor jouw gemak en de hond zijn plezier.

Eerste keer kennismaken?
Voordat je hond met ons mee kan wandelen en trainen, plannen we eerst een kennismaking. Tijdens de kennismaking bespreken we je wensen en behoeftes en het karakter en gedrag van je hond. Daarna is het tijd om je hond mee te nemen op zijn eerste pack walk!

Hoe gaat het in zijn werk?
Ik haal de hond thuis op, terwijl je aan het werk bent (of niet) en gaan dan met de roedel naar een hond vriendelijk bos of natuurgebied. De wandelingen gebeuren aan de lijn of los, afhankelijk van hoe de hond op commando’s reageert.  Afhankelijk van de hond zal dit gebeuren aan een normale 1 meter nylon lijn, een sliplijn, een lange 8 meter lijn of voor de honden met meer ervaring los. Ik werk niet met harnassen en flexi lijnen. 

Van maandag t/m donderdag loop ik 1 lange wandeling, om de honden een heerlijke break te geven tijdens het werk van de baas lopen we de wandeling in de middag.
De wandeling is c.a. 2 uur, dit geeft me een mooie tijd om er voor te zorgen dat we heerlijk actief kunnen zijn met de honden en ook kunnen trainen aan basis commando’s.
Inclusief en halen en brengen, zal je hond minimaal 3 a 4 uur van huis zijn.

GPS Systeem
Elke hond draagt elke wandeling van ophalen tot afzetten een GPS track systeem. Veiligheid en het bieden van een professionele service vindt ik enorm belangrijk. Naast dat ik uitgebreid met de honden train om ze verantwoordt los te kunnen laten lopen in de groep, dragen alle honden een GPS systeem. In een nood situatie waarbij de hond besluit om de groep te verlaten, kunnen we via de life tracking functie de hond zo snel mogelijk lokaliseren.

Na de wandeling breng ik de hond weer thuis en kijken altijd of er een bak met water staat. Als je zorgt voor een handdoek bij de deur drogen we de hond bij vies weer, veel zwemmen of lekker modder rollen af, voordat we hem lekker in zijn mand of bench achterlaten. Ben je niet thuis dan zal je met een berichtje op de hoogte worden gebracht dat je hond weer thuis is.

Social media
Ik hou alle baasjes op de hoogte van de avonturen en van eventuele progressies die hun hond heeft tijdens de wandelingen. Op Facebook en Instagram plaatsen we elke dag foto’s en videos. 

De bus
Bij het vervoeren van jouw hond vindt ik comfort en veiligheid erg belangrijk. Daarom is de bus voorzien van een hele moderne nieuwe airconditioning systeem , die de honden in de winter voorziet van warm lucht en in de zomer van gekoelde lucht.
Het systeem is geplaatst door een erkent gespecialiseerd bedrijf NoortklimaatService.
Het airco systeem is vooral belangrijk in de zomer maanden waneer de buiten temperatuur oploopt en de honden warm zijn van het werken en nat zijn van het zwemmen. 
Dit systeem is volledig geautomatiseerd en zorgt er ten alle tijden voor dat de hond niet onderkoeld raakt of oververhit.

De binnen wanden van de bus zijn geïsoleerd. Deze isolatie heeft veel voordelen, van de winter houd het de warmte binnen en van de zomer houd het de warmte buiten. En om de temperatuur in de bus altijd te kunnen controleren is de bus voorzien van een modern operationele temperatuur systeem.

Tijdens de rit zitten de honden in speciale stevige op maat gemaakte kennels. Deze kennels maken de rit voor de honden erg comfortabel en vooral veilig. Zo kunnen we zowel grote als kleine honden vervoeren.